De basis van mijn aanpak is Effortless Coaching.

Effortless Coaching is zeer krachtig en effectief omdat het bouwt  op de doorbraak van de nieuwe wetenschappen en het daaruit voortgekomen nieuwe mensbeeld, dat naadloos aansluit bij tijdloze wijsheden. Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld, vanuit de nauwe verbondenheid van lichaam en geest en de connectie van de mens met alles om hem heen. De grote praktische voordelen die daaruit ontstaan zijn een veel lichter beeld van de dagelijkse werkelijkheid en veel krachtiger methoden dan voorheen om obstakels te overwinnen en oude programmeringen te veranderen.

 

Wat doe ik als coach voor jou?

Als Effortless Coach help ik jou om in contact te komen met je natuurlijke staat. Daar voel je op een directe manier wat je echt wilt in jouw leven en ook welke dingen je daar in je huidige situatie van weerhouden. Je gaat zien wat een groot verschil het uitmaakt als je dit zo laat of als je deze belemmeringen zou kwijtraken.
Dit inzicht zetten we om in een dubbele beweging: wèg bij wat je tegen houdt om echt te leven zoals je wilt, en begínnen met het leven dat eigenlijk bij jou hoort. Ik zal je helpen om al die dingen die je tot nu toe nog niet zijn gelukt moeiteloos te realiseren. Samen gaan we een heel stuk verder komen, wat mij betreft helemaal daar waar jij zijn wilt, dat is waar we samen voor gaan.

Hier en Nu

We leven altijd in het hier en nu. Of we dat nou beseffen of niet. We activeren dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van onze persoonlijkheid zijn geworden. Daardoor lijkt het of we door het verleden worden bepaald. Deze veroorzaken weer projecties naar de toekomst, waarvan we hopen dat die ons zekerheid en veiligheid zal bieden. Het ontsnappen aan die oude programmering is de weg naar de vrijheid die je wenst.

 

Cell Memory

De cellen van ons lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en bevatten ons onderbewuste reservoir van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageren we vaak vanuit 'het verleden' op situaties in het heden en dat belemmert ons om nu in vrijheid te zijn wie we van binnen eigenlijk willen zijn. Dat is de bron van onze problemen, verslavingen, angsten, trauma's en andere ongewenste remmende factoren, die ons levensgeluk en onze geestelijke en fysieke gezondheid ernstig belemmeren.
En van al die onderbewuste ballast kun je door de nieuwe inzichten die we hebben over hoe we als mens in elkaar zitten worden bevrijd. Het is simpel, niet altijd makkelijk, maar wel altijd de moeite waard. Het helpt je om weer moeiteloos te leven, net als een onbevangen kind die al die lading nog niet bij zich draagt.


Hoe help ik jou als Effortless Coach hierbij?

Allereerst coach ik je om je eigen antwoorden te vinden in jezelf, zodat de oplossingen en doelen uit jouzelf voortkomen en daardoor een blijvende verandering bewerkstelligen. Maar als je die nieuw gevonden weg wilt inslaan stuit je bij de realisatie op je eigen belemmeringen. Het zijn je oude remmingen en overtuigingen die onderbewust zijn en zich weinig aantrekken van jouw bewust gekozen nieuwe koers! Die gaan we met simpele technieken samen oplossen.


We kunnen deze onderbewuste obstakels in vier typen beschrijven:

- je dagelijkse stress

- je onderbewuste overtuigingen en gewoontes

- je nooit verwerkte emotionele ervaringen

- je onbekende bronnen van onverklaarbare angsten

Bij achtergronden : belemmeringen kun je hier meer over lezen.

 

De moeiteloze weg

Deze coaching aanpak heet "Effortless Coaching" omdat alles wat we doen in het teken van de moeiteloosheid staat. We zoeken met elkaar de weg terug naar het moeiteloze leven waarin alles weer op een natuurlijke manier verloopt. Ons lichaam, ons hele systeem, werkt constant naar 'homeostasis' toe, een evenwichtige gezonde situatie.
Dit gaan we de ruimte geven en toelaten, we gaan ons ontdoen van alle overbodige ballast om vrij in het hier en nu te leven en je leven begint al heel snel op te klaren en moeiteloos te voelen!
Je zult zelf eerst nog wel proberen om dingen met wilskracht en moeite te doen en het kan je wat moeite kosten om moeiteloos te gaan leven, vanwege een opgebouwd verzet daartegen, maar het is de situatie waar je naartoe wilt en het is alle 'moeite' onderweg waard!