Hoe gaat het met u en uw organisatie/afdeling? Een vaak gestelde vraag, die u hopelijk met een oprecht "goed" kan beantwoorden.  Maar mogelijk gaat het helemaal zo goed. Zitten u en/of uw medewerkers vooral veel in het hoofd en ervaart u belemmeringen als:

uitval medewerkers

geen/weinig persoonlijke ontwikkeling

geen/weinig betrokkenheid

stress (gerelateerde) klachten

niet/weinig open staan voor veranderingen

geen/weinig (team)samenwerking

Stress en Burn out.  Het zijn dé begrippen van deze tijd. Mogelijk heeft u zelf of in uw omgeving hier wel mee te maken. Bovenstaande en nog tal van andere klachten en belemmeringen zijn veelal een gevolg van stress. Onderschat nooit de gevolgen van chronische stress. Naast burn out zijn veel belangrijke ziektes hiermee in verband gebracht. Het is mijn missie Nederland stress vrij te krijgen. 

Uitval door Stress en Burnout naar 25%

In 2019 waren er 1,4 miljoen mensen met burn out verschijnselen in Nederland. Jaarlijks ervaart 16% van de beroepsbevolking in Nederland burn out klachten en symptomen. De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen, dit betekent dat circa 1,4 miljoen mensen te maken hebben met burn out gerelateerde klachten. Minstens een paar keer per maand voelden zij zich bijvoorbeeld leeg aan het eind van een werkdag, emotioneel uitgeput door het werk of moe bij het opstaan als zij werden geconfronteerd met hun werk. Arbo Unie meldt eind 2019 :  Als werkstress niet beter wordt aangepakt, is in 2030 een op de vier werknemers wegens burn-outklachten uitgevallen of veel minder inzetbaar.

Duurzaam inzetbaar personeel 

Een werknemer die - gezond is, - lekker in zijn vel zit, - zich kan ontwikkelen, - plezier heeft

zal duurzaam inzetbaar zijn en zich goed kunnen aanpassen aan veranderingen binnen zijn takenpakket, functie en de organisatie.

Rendement duurzame inzetbaarheid

Een organisatie met:

- hogere productiviteit

- hogere werknemer tevredenheid

- lager verzuim en verloop

- meer capaciteit om kansen in de markt te benutten

- meer winst door kwaliteitsstijging

- grotere veranderingsbereidheid

Wat brengt dit uw organisatie/afdeling

meer baten, minder kosten

makkelijker doorvoeren veranderingen

productiviteit omhoog

kwaliteit werk omhoog

gelukkige, ontspannen medewerker

significant minder uitval personeel

flexibeler personeel

betere samenwerking

Programma's

Voor de zakelijke markt zijn er specifieke programma's voor persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid van leidinggevenden en medewerkers. We gaan voor duurzame resultaten door blijvende transformatie. Wij denken graag mee welke aanpak het beste bij uw behoefte past. De site speciaal voor de zakelijke markt is nog onder constructie. Zodra deze gereed is, zal ik hier de betreffende link plaatsen. Indien u meer informatie wenst of gebruik wilt maken van een gratis informatie gesprek bij u op kantoor, neem dan vooral contact op en laat uw vraag of verzoek achter. Klik hier voor contact.