Waarom coaching?

Vrij uit leven is lekker en ontspannen in je vel zitten! Ongeremd de dingen doen die je graag zou willen doen. Intuïtief aanvoelen wat de juiste keuzes zijn, vrijuit voor je dromen kunnen gaan. Ontspannen en tevreden zijn op je werk, school en thuis. Gelukkig zijn met jezelf en je omgeving. Goed kunnen slapen, een vervuld gevoel hebben.

Weg met de stress, weg uit je hoofd! Geen spijt vanuit het verleden, geen zorgen voor de toekomst. Ontspannen in het nu! Dat is wat je wilt. 

 

Continue in de vecht of vlucht modus 

Vroeger liepen we door het landschap op zoek naar eten en water. Af en toe kwamen we in een "staat van verdediging" als we werden verrast door een wild beest. Onze hartslag ging omhoog, het bloed naar de spieren en naar ons overlevingsbrein (gericht op gevaar). Alles gericht op vluchten of vechten. En dat deden we dan ook! Tegenwoordig krijgen we de gehele dag door impulsen binnen die ons in deze vecht en vlucht modus zetten, drukte in het verkeer, files, wachtrijen bij de kassa, deadlines op het werk, kinderen op tijd naar en van school, op tijd sporten, eten op tijd klaar, 24/7 bereikbaar, social media bijhouden en ga zo maar door. We zijn de hele dag in de staat van vechten of vluchten. Uiteraard doen we dat niet. En zodoende houden we de spanning vast! Het bouwt op en wordt alleen maar meer, meer en meer. 

 

Hoe kom ik hier uit?

Ik vrees dat we de files, wachtrijen en deadlines niet gaan oplossen. Wat wel kan, is leren hoe hier mee om te gaan. Het is immers niet de omstandigheid die stress oplevert, maar hoe jij er mee omgaat. Allereerst laat ik je ontdekken hoe je uit de vecht of vluchtmodus komt. Hoe jij je ontlaadt van je inmiddels opgebouwde stress. Daarnaast gaan we aan de slag met de 5 beginselen van groei. Hierbij krijg je de nodige inzichten die jou anders naar de wereld, je omgeving en naar jezelf doen kijken. Met dit nieuwe beeld ben je vervolgens veel beter uitgerust voor de uitdagingen die dagelijks op je pad komen. Dit is een mooi en leerzaam groeiproces, lees hier meer over op Effortless Coaching.

 

Belemmeringen

Het is mogelijk dat we tijdens jouw groeiproces tegen één of meer belemmeringen aanlopen. Het zijn je oude remmingen en overtuigingen die onderbewust zijn en zich weinig aantrekken van jouw bewust gekozen nieuwe koers! Die gaan we met simpele technieken samen oplossen.


We kunnen deze onderbewuste obstakels in vier typen beschrijven:

- je dagelijkse stress

- je onderbewuste overtuigingen en gewoontes

- je nooit verwerkte emotionele ervaringen

- je onbekende bronnen van onverklaarbare angsten

Bij achtergronden kun je hier meer over lezen.

 

Ontdekkingssessie.

Graag maak ik kennis met je. In een ontdekkingssessie praten we met elkaar en onderzoeken we wat je graag wilt bereiken en wat je daar voor nodig hebt. Deze sessie, die meestal zo'n 1,5 uur duurt is vrijblijvend en kosteloos. Je gaat gegarandeerd met inzichten naar huis waar je zelf verder mee kan of, wanneer je dat wilt, waar ik je bij kan helpen. Klik hier om een ontdekkingssessie in te plannen. 

 

Coaching traject

Als je het gevoel hebt dat ik je kan helpen gaan we samen aan de slag in een coaching traject. Klik hier voor meer informatie.